Wednesday, June 11, 2008

Kailan Goreng Belacan

Sayur yang glamour kalau gi makan di Kedai Tomyam

Bahan-Bahannya:-

5 Pokok Sayur Khailan
2 ulas bawang putih dicincang
1 inci belacan
10 biji cili padi
Sedikit Sos Tiram
Garam & gula
Bawang goreng utk hiasan

Cara-caranya:
1. Potong Sayur Kailan
2. Tumbuk cili padi bersama-sama belacan
3.Tumis bawang putih, cili padi dan belacan hingga garing
4. Masukkan sos tiram
6. Masukkan kailan dan tumis hingga layu.
7. Bila dah layu baru masukkan air sikit. Masukkan garam & gula secukup rasa.
8. Hiaskan dengan goreng





3 comments:

::ThisIsNotMe:: said...

sedapnyer!!!

nak cuba la...

Unknown said...

Yang ni x payah letak minyak k

Wawa said...

Tumis tu letak minyak la sikit..adeh 😂