Wednesday, May 20, 2009

Tilapia Bakar Tomyam



  • 1-2 ekor Tilapia / siakap
  • Pes Toyam (saya guna Jenama Nona dalam botol)

  • Air Asm jawa

  • Cili Padi

  • Bawang besar

  • Tomato

  • Garam & Gula
  • Limau kasturi
  1. Bersihkan ikan tilapia dan kelar-kelar.

  2. Gaulkan garam dan lumurkan dengan pes tomyam

  3. Bakar ikan tadi. Terpulang nak bakar atas kuali ker, oven ker atau nak sedap bakar atas arang

  4. Utk air asam, Potong tomato, cili padi dan bawangg besar dan gaulkan dengan air asam.

  5. Tambah perahan limau, garam dan gula.

2 comments:

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya kak muza..harus cube resepi nie..

blogresipi said...

Nampak sedap la ikan talapia ni...