Tuesday, July 21, 2009

Nasi Ambeng


Bila Suami beritahu member dia ada order Nasi Ambeng ni , aku jadi teruja. Yelah ni first time aku terima order buat nasi Ambeng .
Pada kawan-kawan yang nak order silalah.. minimum 10 bungkus yer.. since nak buat ni tak leh buat sikit-sikit jer. Sebungkus RM 5.
Yang ni Nasi Ambeng Tanjung Karang ye. Tempat lain mungkin beza sikit. Apa yang anda dapat:
Nasi Putih
Seketul Ayam Masak kicap /Goreng
Serunding Kelapa Jawa Style
Mee Goreng
Sayur goreng Jawa style

Semua ni akan saya bungkus dengan daun pisang yer.


Posted by Picasa

4 comments:

blogresipi said...

Sedapnye.. tak pernah kite makan nasik ambeng neh.. macam2 ade yer.. nasik campur gitew yer kak...

Softtouch [Hanim] said...

kak mzua amik yer oder nasi ambeng ni..dah lama xmkan tau..dulu eprnah makan sbb ade kwn muza org jawa..sedap sgt tau..

Malim said...

wahh lama tak makan nasi ambeng.. bagus la ur blog ada resipi sema nih... mesti kena cuba ni

Amirol Asraf said...

terima kasih atas resepi masakan ini. =)